Bebisknappen

Eget projekt 2017
Min roll: Allt

Min flickvän var på smällen med vårt andra barn. Och tjejerna i mitt team på jobbet väntade också tillökning. Alla runt omkring mig var gravida. Jag, jag drog till London och kollade fotboll. När jag kom hem igen föddes Bebisknappen.
Det är inte alltid lätt att se vad som döljer sig under kappan.

Bakgrund:


En graviditet är för många det finaste som kan ske, men att bära på en bebis kan också vara förknippat med många baksidor som illamående, foglossning och trötthet. 

När jag var i London såg jag kvinnor som bar en knapp med texten “Baby on board”. Jag var ju omgiven av gravida vid den tidpunkten, så jag tänkte att det var en grej som borde finnas även i Sverige. När jag kom hem gjorde jag en liten undersökning bland kvinnor som varit gravida och den visade att det fanns ett intresse för en gravidknapp.
Mer än 80% av de tillfrågade upplevde det jobbigt att åka kollektivt under graviditeten. 77% kunde tänka sig att bära en knapp.
Det gav mig tillräckligt med vatten på min kvarn, så jag lanserade Bebisknappen.

Knappen såldes i en Tictail-butik och jag gjorde ett antal aktiviteter för att marknadsföra den.
Lansering
☟ Vid lansering uppmärksammades Bebisknappen i media ☟


Blixtannonser 

Vissa graviditeter får ju väldigt mycket publicitet. För att dra nytta av det gjordes två blixtannonser kopplade till graviditeter som blev officiella i samband med att Bebisknappen lanserades. Annonserna publicerades på sociala medier.


🌨 Höstkampanj 🌨
Gick på Instagram och Facebook😠 Kampanj: Gravid i kollektivtrafiken – Familjeliv 😠
Hur blir man respekterad som gravid i kollektivtrafiken? Visar folk respekt? Blir man erbjuden plats?
Bebisknappen ställde frågan på forumet Familjeliv. Svaren var något skrämmande och visade att det finns en del kvar att göra.