Jakten på den bästa burgaren.
Uppdateras inte längre här. Följ på Instagram @burgersstockholm


190825.
THE BORDER. Skanstull.
Burgare: Peakburger

5/10

Svårt att få några egentliga känslor för den här burgaren. Peak är en uppdaterad cheeseburgare med adderad silverlök och tomat. Och nån dressing som jag inte märker av. Rent visuellt ser det väldigt spännande ut, men första tuggan får mig att känna typ ingenting. Det är svårt att klaga på något specifikt. Lika svårt att premiera. Allt liksom balanserar på gränsen.


190813.
FLIPPIN’ BURGERS.
Burgare: Flippin, dubbel..

6/10

En blogg om burgare är ingen riktig blogg om burgare förrän den har ett inlägg från Flippin, right! Moderskeppet. Fadern till burgartrenden i Stockholm. Ja, det var ju här allt startade. Det är tisdag och kö, men som ensamseglare har man privilegier, jag får direkt en plats i baren intill en stolpe. Nästan samma plats jag satt på vid mitt senaste besök för fyra år sedan.
Burgaren då? Tar en dubbel Flippin, en uppdaterad version av den klassiska cheeseburgare, här förstärkt med silverlök, majonnäs, senap och ketchup. Löken är verkligen trevlig i sammanhanget, de övriga tillsatserna märker jag inte av alls. Det är ju ganska gott, men inte så mycket mer än ganska. De två 100-gramspuckarna är lite torra, det märks att mängden gäster bidrar till en löpande-band-process som genererar mer stash till restaurangen än kärlek till gästen.

190803.
BABAS. Högdalen.
Burgare: Tripple Cheeseburger.

7/10

Oh, what a lovely beast. Det är yummy och sådär härligt köttigt som det ska vara. Men ändå något som saknas. Jag finner det längst ner i ett hörn (jo, jag stoppade burgaren i en hamburgarficka - plus för att de finns på disken att ta fritt om man önskar), där ligger den, gurkan. Med den i tuggan adderas en dimension. Synd att den inte fanns över hela besten. Och tänk vad fint det också skulle varit med några hackade lökbitar. Annars överlag väldigt gott. Vill testa mer.

190715.
BUFFALO BILL. Solberga.
Burgare: Eazy Rider.

8/10

Skulle aldrig gått in på det här stället om jag inte sett bild på deras burgare i sociala medier. Det luktar så mycket förortshak som det kan göra. Bettan och Lotta sitter ensamma vid varsitt bord med förfriskningar, redan vid femtiden. ”Det är ju semester” hör jag. Klassiskt alkishäng. Men nu är jag här. Eazy Rider är en klassisk cheeseburgare med dubbla puckar av högrev och bringa. De är smashade och har bra stekyta. Jävligt saftigt och gott. Brödet smälter med fint och bra. Så här ska det vara. Två små minus; lite väl mycket dressing som tar över något. Och den råa gula löken blir väldigt dominerande när man får ett stort sjok i en tugga. Åttan är gränsfall, men så får det bli. Det är tydligt att det finns ambition och hit återvänder jag gärna.

190714.
JAHU TANAVAGURMEE. Tallinn, Estland.
Burgare: Bacon.

4/10

Alla förutsättningar är på topp. Stället är härligt, en liten joint och en trevlig uteservering. Bra priser. Rankat som nr 1 i kategorin ”Smått och gott i Tallinn” på Tripadvisor. I kategorin ”Matställen” placerar man sig på plats 4 av 1033. Kanske har de bara en dålig dag, kanske har jag otur, men den här burgaren är inte mycket att hurra för. Total avsaknad av smak. Baconet räddar upp lite, men annars en riktigt stor besvikelse. Goda sötpommes dock.

190713.
BURGER BOX. Tallinn, Estland.
Burgare: Klassik Cheese.

1/10

En av de bättre jointerna i Tallinn enligt Foursquare. Tvivlar på att gå in på grund av den anspråkslösa entrén, men låter mig inte luras av den. Får in min burgare, blir besviken av dess utseende. Läser senaste kommentaren på Foursquare och inser att jag borde gjort min research bättre. ”Things that were good are lost”.

190713.
UULITS SOO. Tallinn, Estland.
Burgare: DoubleCheeseburger.

7/10

Konstigt nog får jag en burgare med en puck även fast jag beställt en dubbel. Kanske är det så i Estland, att en dubbel betyder enkel. Hur som... Blir överraskad över hur god den här burgaren är. Mina förhoppningar hade dock sänkts ganska mycket på grund av den trista serviceattityden (den förbättras dock något under besöket). Köttet är överstekt för att vara medium, men det är precis på gränsen, så det är ändå okej. Smakerna av örtmajonäsen och den hemmagjorda ketchupen adderar en härlig kombination tillsammans med de små lökbitarna. Bra kryddat med några sting av peppar. Bra, smakrik, hantverkspilsner. Väl värt promenaden från citykärnan.

190709.
RETRO KOHVIK. Kuressaare, Estland.
Burgare: BBQ Burger.

5/10

Svårt att hitta bra burgerjoints på estniska landsbygden, men den här var ändå ganska skaplig. Kraven sänks väl något ju längre från civilasitionen man tar sig. Ändå; en decent burger. Pinnen till trots.

190602.
FUNKY CHICKEN FOOD TRUCK.
Burgare: Tripple Cheeseburgare.

8/10

Dagen efter min marathondebut och jag hittar äntligen en lucka att besöka denna omtalade truck på Hornstulls marknad. Det känns hippt, urbant och lite skitnödigt. Kön är lång, men det här är en burgare värd att vänta på. Kör på den dubbla varianten, 300 gram. Köttet är fint stekt och kryddat, det är en jädrans god burgare! Finns några små pickles på, men jag skulle gärna haft lite mer. Och kanske en liten skvätt ketchup eller liknande för större smak. Men den här äter jag gärna igen. Fler gånger!

190510.
BLEEKER. London / Stockholm Burgerfest.
Burgare: Cheeseburgare.

5/10

Upphaussade Bleeker från London är återigen i Stockholm på Burgerfest. Deras bidrag presenteras som en magisk Cheeseburgare, vidunderligt god. Lite väl mycket väsen för den här lilla munsbiten kan jag tycka. Storleken påminner om en slider, men det är ändå en väldigt saftig liten sak (festivalvariant så klart). Köttet, hängmörad nöt, är gott, men saknar karaktäristisk stekyta tyvärr. Och lite kryddning faktiskt. Men det finns plus. Såsom osten som både smakar och är härligt krämig i munnen. Men det är också burgarens minus – jag saknar lite konsistens. Som till exempel den krispiga löken från presentationen. Här är blir den ett med allt det andra tyvärr. Men oj, jag vill testa den här på riktig lokal. Next time in London I will.

190510.
SLIDERS. Köpenhamn.
Burgare: Decadent Dane + Sloppy Mama.

4/10

Okej, jag kan förstå idén med sliders, man kan få lite av mer liksom, men nä, jag köper det inte. Är inte alls såld. Men jag trycker i mig en Danish Dane som jag tycker låter spännande med ost, karamelliserad lök och syltat äpple. Och det sistnämnda är ett uppiggande inslag. Sloppy Mama har bräserat kött, bacon och rödvinssås. Visst låter det knasigt och jo, det är det också. 65 spänn för en stor läsk?

190510.
GASOLINE GRILL. Köpenhamn.
Burgare: Cheeseburgare.

6/10

Kan inte annat än älska det här stället, en gammal mack som nu langar ut burgare. Pumparna är dock still in use. Och säga vad man vill om gurka, men på burgare är det förbannat gott. Den här ostburgaren har dessvärre en överstekt puck, men smakbilden med köttet, gurkan och Gasolinesåsen är mycket god.

190509.
TOMMI’S BURGER JOINT. Köpenhamn.
Burgare: Cheeseburgare.

6/10

Anspråkslöst hål i väggen i Kødbyen. Burgaren är god, tomaten på är dock alldeles på tok för kylskåpskall. Primärt gott kött, men det har nog faktiskt inte fått helt rätt mängd kärlek vid stekförfarandet. Fint med pickles som man kan ta själv och pimpa sin burgare efter önskemål. Tror det är miljön som får mig att vela mellan en 6:a och 7:a. Vill välja det sista, men det rätta är nog ändå det första.

190405.
THE BARN. Göteborg.
Burgare: Prästen.

8/10


Äntligen en ost som smakar! Prästen här är lagrad i 18 månader och jag blir så glad att äntligen, faktiskt, få äta en burgare där osten får sin förtjänade plats. Köttet är dock stjärnan. Mmm, gott. Här serveras facit på rosa kärna. Perfekt ackompanjerad av två härliga bitar saltgurka som ger fint crunch i munnen. Enda minuset är att brödet är onödigt stort, högt, men det är ändå gott. Hmm, orkar jag en till burgare?


Burgare: Svinet.
7/10


Tanken har ju slagit mig många gånger tidigare då jag käkat en riktigt god burgare, att prova en till. Och jo, nu skred jag till verket och tuggade mig vidare i menyn. Svinet har lönnsirapsbacon, BBQ-glaze, picklad rödlök och rödlök. Även den är god, men glazen sticker lite onödigt mycket och bidrar också till att burgaren ramlar isär och är väldigt svåräten. Kan vara så att två burgare var lite övermäktigt för min mage och det kan vara en bidragande orsak till att jag föredrar Prästen.
190405.
TUGG. Göteborg.
Burgare: Cheeseburgare.

7/10

Det här var en jädrans god burgare till en början. Perfekt stekt kött, bra stekyta men med lite rosa kärna. Great! Brödet är sådär anonymt på ett väldigt bra sätt. Tyvärr är pucken ojämt kryddad så på slutet får den en rejäl skjuts av salt på ett lite trist sätt. Osten är för trist och det skulle varit gott med nån liten gurka eller nåt. Karamelliserade gullöken tillför inget direkt. Som tillbehör tog jag slaw. Den var oerhört trist.
190320.
BAP – Burgers and Pastrami. Linnégatan.
Burgare: Bronx.

7/10

Still going strong.
190314.
PHIL’S BURGER. Fältöversten.
Burgare: Phil’s Limited.

5/10

Tänkte att 3 x gruyéreost skulle kunna vara en bra lösning på det där med anonym ost. Irriterade mig mest på att dom spelade så mycket 80-talsmusik. För övrigt har lökringar inget på en burgare att göra.

190226.
PHIL’S BURGER. Fältöversten.
Burgare: Phil’s.

6/10

Dagen-efter-löning-premiumburgare. Och jo, det var väl gott. Lite väl tilltaget med peppar tyvärr. Osten? Behöver väl inte påpeka det igen, men obefintlig smak. Plus för dippsås på flaska tillsammans med ketchupen.
190131.
FRANKY’S. Tegnérgatan.
Burgare: Texas.

7/10

Hittade en lucka mellan jobb och vab. Svinhungrig och med superhöga förväntningar (min före detta kollega och tillika frontman i rockbandet Bodies, rankar detta ställe som nummer ett) kunde jag äntligen ta mig till Franky’s. Då jag hade ett sug efter bbq-sås så var valet av burgare lätt, fick bli en Texas. Gick på en enkel (160 gram). 
Burgaren är bra monterad, brödet är sådär härligt anonymt på ett bra sätt, såsen finns med i varje tugga. Köttet är kanske något litet överkryddad och jag skulle önskat en liten rosa kärna. Men mycket bra burgare överlag, vill inte att den ska ta slut. Men herregud, osten? Ständigt detta ostproblem. Den måste väga upp kryddningen och såsen, här är den helt obefintlig.
Men en lång väntan är över och jag lämnar med ett ytterligare begär. Varför tog jag inte en dubbel? Kommer definitivt bli återbesök.
190120.
BRÖDERNAS. Liljeholmskajen.
Burgare: Under kajen.

7/10

Den här burgaren har cheddarost, picklad rödlök, saltgurka och mayo. Ostproblematik dock, lite för dåligt tryck i den. Även rödlöken är lite för anonym. Köttet är dock hjälten, det är saftigt, juicy, kladdigt. Med lite mer salt skulle det bli ännu bättre. Men sammantaget är det här en riktigt god burgare så betyget 7/10 står sig från de två föregående besöken.

190119.
HORNSTULLS BURGERS AND GRILL.
Burgare: Original Burger, enkel.

6/10

Oerhört ambitiös gatuköksburgare. Några plus, några minus. Mest plus. Perfekt bröd, bland det bättre jag ätit. Det finns där utan att ta över åt nåt håll, väldigt gott. Smältost däremot, det borde ju förbjudas. Varför kan man inte bara slänga på en ordentlig skiva cheddar? Och i kalla januari är det inte så kul med en iskall tomatskiva som isar i burgaren. Men, bra högrevspatty, klasser bättre än de frysta färsskivor man vanligtvis får i korvmojarna. Överlag var det här gott.

190109.
BC BURGERS. Södermalm.
Burgare: BC + ost.

6/10

Vet inte om jag kanske börjat tröttna på burgare eller om jag bara höjt min ribba väldigt mycket. Eller är det så att boomen har lagt sig och alla ställen (de flesta i varje fall) bara kör på lite för enkelt, att hamburgerhaken liksom tar lite för lätt på sin uppgift nu? Lever på gamla meriter. Den här burgaren var i varje fall okej, men inte så mycket mer. Minus för bröd med fågelfrön. Bra och prisvärd lunchdeal dock, 99 spänn för burgare, pommes, dippsås och mineralvatten (dock var inte BC-dippen något att ha alls). Tredje gången på BC och skulle så gärna vilja behålla 7/10 i betyg här, lite för den prisvärda lunchdealen faktiskt, men det går inte. Det blir ner ett snäpp. (Däremot börjar jag fundera tillbaka på om kanske Bun Meat Bun ändå var värd en sjua.)

190104.
BARRELS. Södermalm.
Burgare: No. 1.

4/10

What you see is what you get. Inget speciellt alls. Känns bara oerhört tråkigt och trist.

181230.
FRIENDS &BRGRS. Helsinki.
Burgare: Bacon Brgr.

5/10

Den här burgerjointen ska vara topp tre i Helsinki. Bra bacon, men det tar stundtals över helt. Överlag väldigt ojämn burgare. Ena stunden smakar det bara bacon, andra bara salt. Osten är helt obefintlig. Bra med deal som innefattar pommes och obegränsat med läsk. Men konstigt att man lyckas leverera något ofärdiga pommes även fast man gör dem triple-cooked. Har svårt att se det här som något annat än typ en uppgraderad McD som serverar a’la minute.
181229.
SOCIAL BURGERJOINT. Citycenter, Helsinki.
Burgare: Bronx, Cheeseburger.

1/10

Hade gjort min research inför denna Finlandsresa, det här skulle vara bästa stället i Helsinki. Jag åt inte upp! Visst, jag uppskattar en rosa kärna, men den här pattyn var mer som en råbiff. Helt utan stekyta. Helt utan smak. Förutom, jag gissar att det var, såsen som stack obehagligt i munnen. Hade också läst om de ”fantastiska” parmesan-friesen. Helt värdelösa! Dock bra öl med statement, No Forks.

181219.
BAP – BURGERS & PASTRAMI. Linnégatan.
Burgare: Bap.

7/10

Uppskattar verkligen ambitionen med bra råvaror, det känns verkligen på köttet att det mått bra. Stekt med rosa kärna i mitten, gott. Men cheddarosten bråkar lite i munnen med Bap-såsen vilket rör till det. Dock plus för lunchdealen med pommes och liten slaw, 7:an får vara kvar pga den.
181218.
BUN MEAT BUN. Söderhallarna.
Burgare: Beachtown BBQ.

6/10

Har blivit WOW-ad här många gånger tidigare (det här var sjunde besöket), men nu känns det lite slätstruket. Bra baconsmak och tuggan med BBQ-sås är fantastisk, men sen tar det slut.

181213.
KRUBB. Kungsholmen.
Burgare: Dubbel cheeseburgare.

6/10

Överlag god. Två bra, saftiga puckar, tyvärr lite för salt. Mycket ost, men mer klägg än ostsmak dessvärre, ostkräm kan vara boven.

181210.
BASTARD BURGERS. Liljeholmen.
Burgare: New York.

6/10

Smått överstekt, men bra kryddat. Bra smak på osten. Nånting med brödet som inte helt faller mig i smaken, känns lite degigt.
181205.
LILY’S BURGER. Nytorgsgatan.
Burgare: Cheeseburgare + bacon.

3/10

Helt ointressant hamburgare. Den var inte äcklig, men den smakade typ ingenting. När man funderar på om det över huvudtaget var ost på en Cheeseburgare, då är något fel.

181126.
BASTARD BURGERS. Liljeholmen.
Burgare: The Bastard.

6/10

Premiär för mig på Bastard Burgers. Gillade burgaren förutom dillsmaken på dillpicklesen. Gillar inte dill. Bra ost. Helt okej.
181106.
BRÖDERNAS. Liljeholmskajen.
Burgare: Greven.

7/10

Så juicy, oj så juicy. På ett bra sätt. Yammy! Synnerligen överraskad då jag aldrig hade hört talas om stället innan. Det här var riktigt gott och återbesök kommer göras.

181019.
LÅDAN. Luntmakargatan.
Burgare: 2 (olika?) sliders.

5/10

Beställde två olika sliders, men märkte ingen skillnad. Frågan är om jag fick två lika. Köper inte sliders helt, fattar inte riktigt grejen. Men bra låda för häng osv. Blev fickad på min mobil senare på kvällen. Men inte på Lådan.

181017.
KRUBB. Telefonplan.
Burgare: ???.

4/10

Överstekt tyvärr, som alltid på Krubb, kan ha att göra med att de serverar sina burgare välstekta (det är väl bara Livsmedelsverket som uppskattar det). Den här gången åt jag nån specialvariant med ruccola och Philadelphiaost. Nä, inge vidare. Att man inte lärt sig att hålla tassarna borta från såna påhitt.
181004.
POKÉ BURGER. Kungsholmen.
Burgare: The Spaniard (tror jag).

4/10

En sån där burgare som man typ glömmer bort i samma stund som man svalt sista tuggan.

180925.
JURESKOGS. Jakobsbergsgatan.
Burgare: All American.

3/10

Alltså det smakade ju inte skit, men efter allt skrik i tv om hur bra han är på att göra burgare så hade jag förväntat mig mycket mer. Smaken påminner om nåt... ja just det, McDonalds. Oerhört besviken

180921.
8ft BURGER. Hötorgsterassen Sthlm (pop-up).
Burgare: Double with cheese.

9/10

Så nära perfektion man kan komma. Återfick hoppet om allt.

180928.
SUPREME BURGERS. Solna.
Burgare: Supreme special.

2/10

Hade dålig feeling från början och såg direkt när jag fick in burgaren att magkänslan var rätt. När jag gick därifrån var den dock fel.
180821.
BAP – BURGERS & PASTRAMI. Linnégatan.
Burgare: Le Bap + bacon.

7/10

Hade höga förväntningar, på detta för mig nya ställe, som infriades.
180725.
BARRELS. Gamla stan.
Burgare: Barrels.

6/10

Som alltid innan det är dags att borda musikbåten Blidösund och kolla på Ebbot så är det burgare på Barrels som gäller. Har haft detta ställe som nummer ett i Stockholm ett tag, men nu känns det som de sjangserat.
181527.
SVENSKA HAMBURGERKÖKET. Midsommarkransen.
Burgare: Olika.

2/10

Oj så gott jag tyckt det varit här genom åren, men vad har hänt? Mina senaste besök, av drygt 25, har präglats av tråkiga, överstekta, torra burgare helt utan den ingrediens av kärlek som en bra burgare behöver. Trist!


180127 + 180526.
BC BURGERS. Nytorgsgatan.
Burgare: Skåningen + BC (enkel).

7/10

Jag hade varit på ölmässa och var smått berusad. Lite fundersam över om det var därför jag tyckte att det var ”oj så gott!”. Framförallt imponerades jag över köttet som var riktigt bra.

Men just eftersom jag var lite på arslet under första besöket var jag tvungen till ett återbesök. Nämen så trist. NOT! Tog en enkel BC (”Här är köttet i fokus!”) och imponerades även denna gång. Oj så gott igen! Funderade på om jag skulle ta en till, jag åt ju ändå bara en enkel, det är ett gott betyg.

170426.
BARRELS. Gamla Stan.
Burgare: Chili Cheese Burger.

5/10

Månadsburgare med tre pattys, jalapeños, edamer, cheddar och mojo-rojo mayo. Nja, lite för osaftigt. Hade hellre haft en stor fet puck.

161208.
FIVE GUYS. Charing Cross, London.
Burgare: En deppig jävel.

2/10

Min kompis hade lovat att bjuda på ALL öl jag någonsin vill dricka om det inte skulle vara en av mina topp 3-hamburgare någonsin på Five Guys. Han höll inte sitt löfte.


Mark