Obokat
Tjänsteutveckling

Eget projekt
2014

Du har varit med om det, du ska käka middag lite sådär spontant med en vän, din dejt eller sambon. Men var ska ni käka? Du har ju så många ställen på din lista, men vilka var de nu? Var det något här i närheten? Finns det ett ledigt bord där idag? NU! Gaaah, hungern...

“Find a need, don’t create one”. Ett av mina starkaste medtag från tiden på Hyper Island. Obokat är en tjänst som är just det, sprungen ur ett behov. Född vid köksbordet när jag och min tjej började planera en utemiddag.

Men tålamodet sattes på prov, att hitta lediga bord är tidsödande och trist. Obokat är lösningen. Obokat vänder på steken och visar var det finns lediga bord, baserat på när och var du vill äta.

Skisserna blev dock kvar på köksbordet, som en idé. Jag lyckades inte genomföra projektet i tid och vips så var det andra aktörer som hann före. Dock tror jag att Obokat skulle kunnat lyckats bättre än konkurrenterna då jag hade ett antal smartare tankar än vad jag sett hos dem. Är du utvecklare och gillar idén? Hör av dig!